Bianca zegt altijd dat zij de sfeer van een evenement vastlegt met haar foto’s. Maar sfeer is iets ontastbaars, dus hoe kun je dat nu eigenlijk vastleggen? Daar heeft zij een paar hele simpele trucs voor!

 

Voelen

Hoe voelt het evenement? Als ik ergens nieuw binnen kom lopen, loop ik vaak even rustig een rondje om de omgeving en de mensen op me in te laten werken, om onderdeel te worden van het geheel. Hoe voelt het? Is er veel energie? Wordt er gelachen? Probeer eerst de sfeer te voelen.

20160831_bdwp_icp12-uu-cbd__f0a5634

 

Maak associaties

De meeste evenementen waar ik bij kom zijn energiek en vrolijk. Daar horen geen donkere, saaie, onoverzichtelijke, strenge, lege, enzovoort, foto’s bij. Dus zorg ik dat de foto’s licht zijn, met lachende mensen erop, enzovoort.

20160830_bdwp_naamloos__f0a5518

 

Emoties

Emoties blijven belangrijk voor de sfeer, dus leg deze ook vooral vast. Lachen, luisteren, vertellen, het hoort er allemaal bij.

20160831_bdwp_icp12-uu-cbd__f0a5747

 

Totaalbeeld

Alleen lachende mensen zijn niet genoeg om sfeer vast te leggen. Als je alleen lachende mensen op de foto’s ziet, geeft dat waarschijnlijk een heel verkeerd beeld. Daarom zorg ik voor een totaalplaatje. Met lachende gezichten, maar ook mensen die iets vertellen of aandachtig luisteren. Een overzichtsfoto met zo min mogelijk ruggen en zo veel mogelijk vrolijke gezichten (bijna nooit lacht iedereen allemaal tegelijk, tenzij er een hele goede mop verteld werd voor de gehele zaal). Ook detailfoto’s met dat mooie bloemetje op tafel, dat mooie flesje wijn bij de borrel, foto’s waarop gespeeld wordt met scherpte, en onscherpte op de achtergrond dragen bij aan de kwaliteit van sfeerfoto’s.

20160830_bdwp_naamloos__f0a5535

 

Heb jij nog andere manieren of tips om sfeer in beeld te kunnen vangen?

Leave a Comment