Deze week staat in het teken van de voorbereidingen voor een bijzonder evenement aanstaande zaterdag. Die dag gaan Bianca en ik naar Kasteel De Vanenburg in Putten, waar we de tweede editie van het Borstkankersymposium mogen vastleggen.

Waar heeft de bezoeker behoefte aan?

We hebben volop overleg met de initiatiefnemers van het symposium, Saskia Koopmans en Sabine Wernars van Stichting Jij Speelt De Hoofdrol. Deze stoere zussen hebben een jaar geleden besloten om een evenement te organiseren waar mensen die te maken hebben (gehad) met borstkanker centraal staan. Bij elk programmaonderdeel wordt daarom gedacht vanuit de bezoeker. Waar heeft zij (of hij!) behoefte aan, zowel inhoudelijk als bijvoorbeeld fysiek? Alles moet daar tot in de details bij aansluiten.

Vragen om over na te denken

Samen met Saskia en Sabine stellen wij onszelf daarom vragen als: is die workshop wel of niet geschikt om als eventjournalist bij aanwezig te zijn? Kunnen we bezoekers wel of niet storen voor een interview in de pauzes? En mogen wij hen dan wel of niet fotograferen? Het zijn vragen waar je bij andere events nauwelijks over na hoeft te denken, maar hier ligt dat anders. Niet alleen omdat de bezoeker centraal staat, maar ook omdat wij als makers van dit specifieke eventmagazine, net als de organisatoren, keuzes moeten maken die raken aan onze integriteit.

Bijzondere momenten bewaren

De bezoekers waar het hier om gaat, zijn mensen die worstelen met (de nasleep van) een ernstige ziekte. Een ziekte die voor hen en hun dierbaren vaak ingrijpende gevolgen heeft. Het is zaak daar zeer zorgvuldig mee om te gaan. Dit kan betekenen dat wij niet alle hoogtepunten in het online magazine vastleggen. Gewoon, omdat we die bijzondere momenten bewaren voor de bezoekers. Zaterdag 8 oktober is hun dag.

Deel je mening met ons

Hoe en met wie je je content deelt, is iets waar je altijd goed over moet nadenken. Maar gaat tekst- of fotomateriaal over zo’n gevoelig onderwerp, dat je er beter voor kunt kiezen de content helemaal niet te delen. Tenminste, dat vinden wij. Hoe denk jij daarover? En organiseer of bezoek jij weleens evenementen waarbij je rekening moet houden met welke content je deelt? Laat het ons weten in de comments!

Leave a Comment