Hot en Happening

Heb jij dat ook weleens? Dat je je verloren voelt in dit digitale tijdperk, waar alles wat hot en happening is zich online lijkt af te spelen. Gelukkig blijkt altijd weer dat dat verloren gevoel nergens voor nodig is: alles wat hot en happening is, gebeurt eerst altijd onder de mensen, het gebeurt echt. En alles wat je er online over leest of ziet, is ooit op een goed moment ook echt gebeurd.

Je weet nu meer

Zo schrijf ik dit blogartikel met een bepaald gevoel over hoe ik hier zit, aan mijn bureau in onze ruime werkkamer met uitzicht op de stadstuin in herfststemming. Ik hoor de geluiden die mijn collega-ondernemers maken; iemand die door zijn papieren bladert en een ander die een kamer verderop die verzit op haar stoel. Dat zijn de sferische details van het verhaal achter dit blog, waardoor jij een bepaald beeld krijgt bij mij als schrijver. Je weet nu bijvoorbeeld dat ik niet alleen was toen ik dit verhaal aan het tikken was. En ik vertel er graag bij dat ik vandaag meer dan tevreden ben (als je wil weten waarom, vraag het me vooral).

Besloten feestjeBesloten feestjes

Waarschijnlijk denk jij bij hot en happening aan iets anders dan iemand die op haar kamer een blog zit te schrijven. Wees gerust, ik ook. Bij hot en happening denk ik aan bruisende evenementen, waar veel mensen bij geweest willen zijn. Bijvoorbeeld omdat er prikkelende visies gedeeld worden, er geavanceerde nieuwe producten gepresenteerd worden of er veel te zien en beleven is. En zelfs al is zo’n event in principe voor iedereen toegankelijk, het blijft eigenlijk altijd een besloten feestje waarnaar volop is toegeleefd en dat op een gegeven moment is afgelopen.

Zo is eventcontent niet rendabel

Wat je vaak ziet, is dat er daarom achteraf een fotoreportage online wordt gezet, soms aangevuld met een geschreven verslag van de dag. Maar… Een visuele impressie van je evenement is prachtig, maar raakt mij niet als ik er niet bij was. En een tekstueel verslag kan interessant zijn, maar is slechts voor weinig mensen aantrekkelijk om te lezen en kan alleen daarom al niet optimaal informeren, overtuigen of prikkelen. Het blijft gewoon content; niets mis mee misschien, maar ook niet rendabel.

20161008_ec_bks__f0a9727

Waardevolle eventcontent is een mooi cadeau

De kunst is om die twee soorten eventcontent op een aantrekkelijke manier te combineren en online aan te bieden als een cadeau. Zo wordt je complete eventverhaal aantrekkelijk en daarmee zichtbaar voor een groot publiek. En dan houdt je event impact. Bedenk eens wat dat voor jou zou betekenen.

Heb jij al een contentplan?

Wij laten ons graag door jou inspireren en zijn daarom benieuwd hoe jij je content aanbiedt. Vind je het leuk om hier een keer met ons over te praten onder het genot van een kopje koffie? Stuur ons een mailtje, dan maken we een afspraak. Leuk!

Leave a Comment